BİLKENT EĞİTİM KURUMLARI 6 HAZİRAN 2021 PAZAR GÜNÜ SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ.

 BİLKENT EĞİTİM KURUMLARI 6 HAZİRAN 2021 PAZAR GÜNÜ

 SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ.

 KIYMETLİ VELİLER, SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

                  Sayın Veliler, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız 6 Haziran Pazar günü hayatlarında önem arz eden bir sınava katılacaklar.Biliyoruz ki sizler de en az onlar kadar belki de onlardan daha fazla heyecan içindesiniz. Her öğrencinin kendi okulunda gireceği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS  yani Liselere Geçiş Sınavı olarak adlandırdığı  bu sınavda 8.sınıf  öğrencilerimizin lise öğrenimlerini hangi okullarda devam edecekleri belirlenecek. Sözel derslerin olduğu birinci bölümde Türkçe 20 soru, Din Kültürü ve Ahlak    Bilgisi 10 soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru,Yabancı Dil 10 soru şeklinde olup toplam 50 soru bulunmaktadır, sınav süresi ise 75 dakika olarak belirlenmiştir. Sayısal derslerin olduğu ikinci bölümde ise Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru şeklinde olup toplam 40 soru bulunmaktadır ve 80 dakika sınav süresi  verilmektedir. Sizlerin ve bizlerin de temennisi odur ki öğrencilerimizin bu süreleri sınav anında en doğru ve en faydalı şekilde kullanmaları.

                  LGS’ de Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi sorularının 4 puan, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil sorularının ise 1 puan getirisinin olduğu unutulmamalıdır. Değerli veliler, tüm bu kısa bilgilerle beraber bu süreçte bizlere düşen çocuklarımızı stressiz ve sakin şartlarda okullarına götürmek ve onlara kazanacakları, başaracakları noktasında şüphemiz olmadığını belirtmek ve aksi durumda  onlara kendilerinin yine aile ortamında sevgi saygı içerisinde yaşayabilecek olduklarını, sınavların ölüm kalım meselesi yapılmaması gerektiğini söylemek.

                  Sevgili Öğrenciler, yaklaşık bir yıldır devam eden ve sonuna geldiğimiz 8.sınıf maratonunu 6 Haziran’daki Liselere Geçiş Sınavı yani LGS ile neticelendireceğiz. Uzun zamandır ekmekte olduğunuz bilgi tohumları bu sınavda nihayet yeşerecek ve inşallah başarıya ulaşacaksınız. Bizler sizlere inanıyoruz ve destekliyoruz. Sizlerden isteğimiz sınav anında yukarıda da  belirttiğimiz puan dağılımını göz önünde bulundurmanız ve şu ana kadarki en kolay deneme sınavının bu gerçek sınav olacağını hatırlamanız. Devletimiz tarafından sınavlar hazırlanırken İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin… gibi eğitim öğretim, ulaşım ve hayat şartlarının son derece iyi olduğu illerdeki öğrenciler göz önünde bulundurulurken, Bir Hakkari, bir Kars, bir Erzurum, bir Sivas gibi yaşam mücadelesinin daha çetin geçtiği bölgelerdeki öğrenciler de eğitimdeki eşitlik ilkesi çerçevesinde göz önünde bulundurulmaktadır. Yani sorular her öğrencinin eğitim seviyesi düşünülerek hazırlanıp uzmanların süzgecinden geçerek karşımıza çıkmaktadır. Bu manada sorular zorsa hepimiz için zor, kolaysa hepimiz için kolay olacaktır. Farkı ortaya çıkaracak olanlar ise zamanı doğru kullanma, hızlı ve doğru okuma, hızlı ve doğru cevaplandırma, sınav stresi yaşamama gibi unsurlar olacaktır.

                      Değerli Vatandaşlarımız,

                     Sınav süreçlerinde toplum olarak bizlere de önemli görevler düşmektedir. Bu zaman dilimlerinde yasaklara uyarak trafiği gereksiz yere meşgul etmemek, korna ve sren gibi dikkat dağıtıcı etkenleri çok mecbur kalmadıkça kullanmamak, sınav yapılan kurumların yakınında inşaat çalışması gibi gürültülü işlerden geçici süre uzak kalmak bunların başında gelmektedir.

                   Tüm bu duygularla baş öğretmen Mustafa Kemal’in ‘Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.’ Sözlerini hatırlatır bütün öğrencilerin, velilerin ve eğitim ordusu olan biz öğretmenlerin emeklerinin karşılığını bulduğu bir sınav olmasını temenni ederim. Sağlık ve başarı dolu günler dileğiyle…

Musa Fazıl COŞAR - Asım TOKER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.