AYAŞ HİZMETLE TANIŞTI

AYAŞ HİZMETLE TANIŞTI

Ayaş Çanakçı Mahallesinde Mersin Büyükşehir ve Erdemli Belediyesi tarafından yapılan hizmetler törenle açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli'nin Ayaş Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Ayaş Mahallesi sakinlerinin 25 yıldır hasretini çektiği ve MESKİ tarafından hayata geçirilen içme suyu projesine teşekkür etmek amacıyla Ayaş Mahalle Muhtarlığı tarafından yaptırılan 'Burhanettin Kocamaz Çeşmesi'nin ve Erdemli Belediyesi tarafından yaptırılan spor kompleksi ile parkın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta Konuşan Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram KURT'' Ayaş Çanakçı Mahallesi 1989 -2014 yıllına kadar belde   belediyesinin bir mahallesi olarak hizmet veriyordu.

Sizler gelinceye kadar bu millet belediyelerin ne iş yaptığını bilmiyordu. İlk defa sizlerle birlikte  mahalle halkının çocukları çocuk parkını, gençleri spor kompleksiyle, sokakları parkeyle, kadınlarımızı çeşmeyle tanıştırdınız. Keşke geçmişte 25 yıl  bizi yönetenlerin geçmişte ismini anabileceğimiz bir eserleri olsaydı isterdik. Ancak o insanlar istihaklarını böyle insanlara değil de, yolsuzluk dosyalarına yazdırmayı tercih ettiler.  Canları sağolsun.

Sayın Belediye Başkanlarımız Çanakçı benim en küçük mahallem bu mahallemizden başka 3 mahallemiz daha var. Bu mahallelerimizin birtakım sorunları kısmen de olsa çözüldü, teşekkür ediyorum.

Bunun dışında hiçbir Sahilde yerleşim yerinde hiçbir altyapımız yok, kanalizasyonumuz yok. İşmesuyu Sağlıklı değil içmesuyumuz denize sıfır noktasından alınıyor, deniz coştuğu zamanda sularımız tuzlu akıyor, bir an önce bu depomuzun ıslah edilerek sağlıklı içmesuyuna kavuşmak istiyoruz.

Bizleri fakirliğe iş adamlarını zenginliğe sebep olan usulsüz imar planlarının  yeniden gözden geçirilerek  halkın ve devletin yararına uygun şekilde düzenlenmesini istiyoruz.

Ayrıca  Ayaş sahilllerinin nerdeyse kıymetli olan tüm koyları kıyıları kıyı kenar kanununa göre halka açık olması gereken yerler işgal altında, birisi Diyarbakır'dan birisi Maraş'tan Birisi Kayseri'den gelmiş, Bütün sahilerimizi işgal etmiş.  Ancak Ayaş'ın asli unsuru olan Ayaş'lılar bu sahilere ulaşmakta güçlük çekiyor.

Ayaş'ta bulunan bir otelin Tapusu yok, Ruhsatı yok, hiçbirşeyi yok ikinci kattayken idare mahkemesi tarafından ruhsatı iptal edilmiş olmasına rağmen binası tamamlanmış yaklaşık 20 dönüm kadar kıyı kenarı işgal etmiştir. Buraların bir an önce halka açılmasını istiyoruz. Biz doğup büyüdüğümüz yerlerde kıyılardan yararlanamıyoruz. Bir an önce bu sorunların Ayaş Mahallesi adına çözülmesini istiyor ve yapmış olduğunuz ve yapacağınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.