Avrupa'ya Eğitime Çıkan Sanayi Esnafı Erdemli'ye Döndü

Avrupa'ya Eğitime Çıkan Sanayi Esnafı Erdemli'ye Döndü 

Avrupa Birliği Projesi kapsamında Erdemli'den Almanya başta olmak üzere, Fransa, Hollanda ve Belçika'ya giden sanayi ustaları yurda döndü. Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ve oda genel sekreteri Süleyman Saat Avrupa dönüşünde Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'yu makamında ziyaret etti. 

Erdemli Oto Sanatkarlar ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına hazırlanan 'Usta Öğreticilerin ve Öğretmenlerin Motorlu Taşıtlarda Kullanılan Yeni Teknolojileri, Otomotiv Sektöründe Uygulanan Bakım, Onarım Yöntemlerini ve Diyagnostik Cihazları İncelemesi' isimli proje kapsamında Almanya'ya eğitime giden 20 kişilik grup Erdemli'ye döndü. Esnaflarımız Almanya dışında Fransa, Hollanda ve Belçika'daki fabrika ve işletmelerde incelemelerde bulundu. 

Proje ve yurt dışı eğitimleriyle ilgili bir açıklama yapan Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, "Erdemli Oto Sanatkârlar ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası adına hazırlanan 'Usta Öğreticilerin ve Öğretmenlerin motorlu taşıtlarda kullanılan yeni teknolojileri, otomotiv sektöründe uygulanan bakım/onarım yöntemlerini ve Diyagnostik Cihazları İncelemesi' isimli proje Ulusal Ajans tarafından kabul görerek 20 kişilik bir grupla eğitim için gittiğimiz Almanya'dan döndük" dedi. 

Teknolojiyi yakından takip etmeyi önemsediklerini ifade eden Erdoğan, "Usta öğreticilerin ve öğretmenlerin motorlu taşıtlarda kullanılan yeni teknolojileri, otomotiv sektöründe uygulanan bakım/onarım yöntemlerini ve kullanılan cihazlarla ilgili önemli bir deneyim yaşadık. Son teknoloji araçların bakım ve onarımına dair eğitimler beklentilerimizin üstünde bir katkı sağlayacak. Çünkü buradaki eğitim sadece gözlemle sınırlı kalmadı. Ayrıca pratikte kazanmış olduk. Esnafımızın işini kolaylaştıracak yeni bazı araç ve gereçlerin kazandırılması noktasında girişimlerimizde oldu" diye konuştu. 

Erdoğan, "Her zaman söylediğimiz gibi sanayimizin etkin olabilmesi, beklentilerin üzerinde hizmet verebilmesi için elimizden gelin gayreti gösteriyoruz.  Sorumluğunu ve nelerin yapılması gerektiğini bilen, müşteri memnuniyeti konusunda bilinçli, kaliteli hizmet verecek, sosyal ve kültürel yönü olan, rekabetçi usta öğreticileri eğitmek, 1.derecede stratejik önceliğimizdir. Onun için kaliteli ve deneyimli ustalarımızla müşterilerimize daha iyi hizmet etmek için bu tür projeler ve deneyimlerini önemsiyoruz" şeklinde konuştu. 

Kaymakam Pamuk ve Başkan Tollu ziyaret edildi 

Oda Başkanı İsmet Erdoğan ile oda genel sekreteri Süleyman Saat, yurda dönüşle birlikte Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile de görüştü. 

Kaymakam Pamuk, esnafların eğitim projesi  kapsamında gerçekleştirdiği gezinin ilçe sanayi açısından önemli olduğunu belirterek, Esnaflarımız yurt dışı eğitiminde deneyim kazandılar, işlerini kolaylaştıracak teknikleri yerinde gördüler, bakım ve onarım konusunda yeni cihazları inceleme fırsatı buldular. Edindikleri bilgi ve tecrübe çok önemli. Tabi bu bilgi ve tecrübeyi diğer esnaflarla da paylaşacaklar" dedi. 

Pamuk, eğitimin hem daha kaliteli bir hizmet verilmesi açısından, hem de ilçemiz sanayiinin etkin hale gelmesi yönünden son derece önemli olduğunu da kaydetti. 

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise esnafın müşterilerine iyi bir hizmet vermesi için teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiğini belirtti. Tollu, "Artık insanlar teknolojiyi yakından takip ediyor, özellikleri olan araçları tercih ediyor. Tabi bunların da zamanla bakıma ve onarıma ihtiyacı var. Bu araçların bakım ve onarımının ilçemizde yapılması her açıdan önemli. Esnafımıza deneyim ve tecrübe kazandıran bu eğitim faaliyetleri her açıdan çok değerli" dedi. 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.