ANADOLU LİSESİNDE ÜNİVERSİTE HEYECANI!

ANADOLU LİSESİNDE ÜNİVERSİTE HEYECANI!

 

İlçemiz Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavlarında başarısını arttırmak ve teşvik amacıyla Adana Çukurova, Tarsus Çağ ve Mersin Üniversitelerine tanıtım ve motivasyon gezisi düzenledi.

 

Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği bu geziye, Anadolu Lisesi Gezi Kulübü Rehber Öğretmeni Cafer AKSAY, Rehber Öğretmen Mevlüt ÇATAL ve Biyoloji Öğretmeni; Saide DEMİREL ile birlikte 12. sınıf öğrencilerinden bir grup katıldı. Gezi Kulübü Rehber Öğretmeni Cafer AKSAY; geziyle ilgili yaptığı açıklamada, geziyi başarıyı ve motivasyonu arttırmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Gezi öncesi üniversitelerden alınan randevu ile verilen ve belirlenen saatlerde randevulara bağlı kalınarak Üniversitelerin kampüsleri, amfileri ve diğer bölümleri, Üniversitelerdeki görevlilerin rehberliğinde gerçekleşti. Rehberler ve öğretim görevlilerinin bilgilendirici açıklamaları ve slayt gösterileri, bölümlerin tanıtılması sonucu öğrencilerimizin bu okullarla ilgili düşüncelerinin daha somut hale geldi. Bu tür gezilere devam edeceğiz" dedi.

 

Sabahın erken saatlerde okulun önünden iki araçla yola çıkıldı. Saat 09.30 da gelinen Çukurova Üniversitesi Balcalı kampüsünde tanıtım yapıldı.

 

Dolu dolu geçen üniversite gezisinde ilk durağımız Çukurova Üniversitesi'nin "Balcalı" kampüsü oldu. Bu güzel kampüs, öğrencilerimizi adeta büyüledi. Bol bol fotoğraflar çekildi, kampüs içi geziler yapıldı. Seyhan baraj gölüne nazır yerleşimi ve Adana iline kuş bakışı konumuyla büyüleyici bir oturuma sahipti.

 

Daha sonra Tarsus Çağ Üniversitesi ziyareti gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Yücel ERTEKİN, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz A. Güler,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı; Yrd. Doç. Dr. Murat GÜLMEZ , Kültür ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürü: Leyla KARAÖMERLİOĞLU^nun katıldığı tanıtım programı çok verimli geçti.

 

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.