ALMAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ MÜSLÜMAN OLDU

ALMAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ MÜSLÜMAN OLDU

Erdemli İlçe Müftülüğü ‘ne Müslüman olmak için müracaat eden Almanya vatandaşı Natalie Nametso Ehrmann, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Almanya’da üniversite öğrencisi olan ve gezmek için Erdemli'de bulunan NatalieNametsoEhrmann, burudaki Müslümanların dinlerine olan bağlılıkları, yardımlaşma duygularını ve en önemlisi ezandan çok etkilendiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde NatalieNametsoEhrmann, Neyla Nadide ismini aldı. İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Neyla Nadide’ye İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Neyla Nadide şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirdi ve Müslüman oldu.

Rabbim İslâm üzere yaşamayı ve mü'min olarak bu dünyadan göçmeyi nasip etsin diyen Dr. Erenay, Hak din ve Allah katında tek din İslam'dır. İslam dini barış, cesaret ve adalet dinidir. İslam dini ölümsüzlük iksiridir. Ve İslam pazarlıksız, beklentisiz sevgidir. Neyla Nadide kardeşimizi tebrik ediyorum. Kardeşimizin dinimizi seveceğinden eminim. Bu merasimde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşimize Müslüman olduğuna dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp veriyoruz.’’ Dedi.

Merasim sonrasında İlçe Müftüsü Dr. Erenay, Neyla Nadide’ye ihtida belgesini verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.