ALMAN KADIN MÜSLÜMAN OLDU

ALMAN KADIN MÜSLÜMAN OLDU

17 yıl İslam'ı araştıran Alman kadın Erdemli'de Müslüman oldu

 

17 yıl İslam Dinini araştıran Alman kadın Anja Runde (51) Mersin'in Erdemli ilçesinde ilçe müftülüğüne gelerek Kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldu. İlçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Müslüman olan Alman kadına Türkçe ve Almanca tercümeli Kur'anı Kerim hediye etti, Müslüman olduğuna dair belge takdim etti.

Almanya'nın Hamburg kentinde Kızılay'da çalışan ve Mersinli Ender Döndü ile evlenen Anja Runde, ilçe müftülüğünde düzenlenen törenle Müslüman oldu. İslam Dinini 17 yıl araştırdığını belirten Runde, içimdeki manevi boşluğu İslam Dinini seçerek giderdim. Şimdi de sizlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oluyorum. Çok mutluyum'' dedi.

15 yıl kilisede hemşire olarak çalıştı

Müslüman olan Anja Runde, gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Ben daha önce 15 yıl Almanya'da bir kilisede baş hemşire olarak çalıştım. Daha sonra Mısır'a tatile gittim. Mısır'da bazı şeyler kafama takıldı. Müslüman olan ülkelerde kardeşlik, özellikle de Türkiye'de  paylaşma ve yardımseverlikler çok hoşuma gitti. Bende Müslümanlığı araştırmaya başladım. Daha sonra kendimden iyice emin olduktan sonra Türkiye'ye tatil için geldiğim zaman hiç kimsenin baskısı olmadan Müslüman olmaya karar verdim. Eşim Türk ama ben kendi isteğimle Müslüman oldum. Çok mutluyum. Emekli olduktan sonra Türkiye'ye yerleşeceğim'' diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mahmut Sami Tükmenoğlu da Anja Runde'ye İslam Dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar da bulundu. Türkmenoğlu bu yıl içinde ikinci yabancının Müslüman olma törenini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Müslüman olan Anja Runde'ye ilçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu tarafından ihtida belgesi ve Türkçe ve Almanca tercümeli Kur-an'ı Kerim hediye etti. Törenin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.