ALATA VE KARGICAK’IN KANALİZASYON ÇİLESİ SONA ERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon altyapısı bulunmayan Erdemli İlçesi’ne bağlı Alata ve Kargıcak Mahallelerinde kanalizasyon hattı çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmalar ile mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği altyapı sorunu çözüme kavuşacak.

 

Alata ve Kargıcak Mahallelerine yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeniyor

 

MESKİ, Alata ve Kargıcak Mahallerinin atıksu sorununun çözülmesi için 2 milyon 571 bin TL yatırım tutarındaki çalışmalara başladı. Bu çerçevede, 5 bin 769 metre Ø300 mm ve 472 metre Ø400 mm HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hattı,  1771 metre Ø150mm HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapılacak. Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak Mahallelerinin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlanacak. Toplanacak atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınarak, hâlihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilecek.

 

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, konuyla ilgili bilgiler vererek; “Mersin genelinde kanalizasyon hattı bulunmayan yerleşim bölgelerine yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına devam ediyoruz. Alata ve Kargıcak Mahallelerinde yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon şebekesi imalatları yapacağız. 2021 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanan kanalizasyon hattı çalışmamızla, mahalle halkının daha temiz bir çevrede yaşamalarını hedefliyoruz. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, mesai arkadaşlarımızla birlikte, kentimizi daha modern ve sorunsuz işleyen altyapı ağlarına kavuşturmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.