AKDUMAN'A TEMA'DAN EN ANLAMLI PLAKET

AKDUMAN'A TEMA'DAN EN ANLAMLI PLAKET

TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle, Erdemli ve çevresinin yeşillendirilmesi konusunda yaptığı desteklerden dolayı  Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman'a TEMA evinde düzenlenen törenle teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Gülle,  ülke topraklarına ve çevreye sahip çıkılması adına vakıf gönüllüleri olarak Erdemli  genelinde 22 okulda  3 bin 821 öğrenciye TEMA bilincini aşılamaya çalıştıklarını, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında binlerce de fidan dikerek yeşil dokunun korunmasına katkı sunduklarını söyledi.

Bölgenin yeşillendirilmesinde Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünün büyük desteğini gördüklerini ifade eden Gülle, bu nedenle işletme müdürü Akduman'a teşekkür plaketi takdim ettiklerini belirtti.

TEMA Vakfı olarak anlık değil geleceğe yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gülle, bu konuda tüm Erdemli halkından büyük destek gördüklerini ifade ederek,  ''Erozyondan dolayı ülke toprağının elimizin içinden akıp gitmesine gönlümüz razı değil. Cennet vatanımızın yeşilini ve toprağını her  insanımız korumak ve kollamak zorunda. TEMA gönüllüleri olarak bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye, yeşilin korunması konusunda farkındalık yaratmaya  gayret ediyoruz. Erdemli ilçemizde 2 bin 500'ün üzerinde gönüllü kardeşimiz var. Bu rakamı gelecek yıllarda daha da artırmayı hedefliyoruz. Ama en büyük hedefimiz geleceğimiz gençlerimizin çevre konusunda eğitim almaları bunda da başarılı olduğumuzu sanıyorum.  Geçtiğimiz yıl içinde 22 okulda Milli Eğitimin de desteği ile 3 bin 821 minik kardeşimize eğitim verdik. Çünkü geleceğimizi onlar inşaa edecekler. Atalarımız boşa dememiş ''ağaç yaş iken eğilir'' diye,  biz de çevre konusunda minik kardeşlerimizi eğitmeye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da yaptığı konuşmada, TEMA Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle'ye vakıf adına teşekkür ettiğini söyledi.

TEMA Erdemli temsilciliğinin açılmasından bu yana ayrı bir farkındalık oluştuğunu dile getiren Akduman, kuruluş itibari ile ormancılık faaliyeti kendi asli görevleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 ''Ormancılık ve çevre faaliyetleri toplumun sivil kesimlerinin toprağa ve  ormana yaptıkları katkı oranında geliştiğini görmekteyiz. TEMA'nın yaptığı farkındalıkla toplumda ayrı bir bilinç oluştuğunu görmekteyiz. Bu güzel çalışmaların daha fazla ivme kazanacağını buradaki heyecanlı insanların  sinerjisinden görmekteyiz. Bu tür sinerjinin artmasını bekliyoruz. Ayrıca ben 4 yıldır burada görev yapıyorum. Birçok kurum ve kuruluştan ödül aldım ancak TEMA'dan aldığım bu ödülün yeri daha büyük ve anlamlı olduğunu herkesin bilmesini gönülden  isterim. Daha güzel çalışmalarda birlikte olma dileklerimle.''  

Konuşmanın ardından TEMA Vakfının teşekkür plaketi Haluk Gülle tarafından Kenan Akduman'a takdim edildi. Günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.