AK PARTİ MERSİN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI MEHRİ BİLGEN ENGELLİLER OKULUNU ZİYARET ETTİ

AK PARTİ MERSİN İL KADIN KOLLARI BAŞKANI MEHRİ BİLGEN ENGELLİLER OKULUNU ZİYARET ETTİ

Başkan Bilgen ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Emine Ata Öztekin, Esma Bayhan, Emel Kılın ve Melahat Bilmez ile birlikte  Erdemli'de Terapi Rehabilitasyon Merkezini Ziyaret ederek engelli öğrencileri ziyaret etti.

Engelli öğrencilerin yaptığı çeşitli elişi sergini de gezen Bilgen ''Bizlerde her birey olarak bir engelli adayıyız, Engelli vatandaşlarımıza toplum olarak sahip çıkmalı ve onları yalnız bırakmamalıyız'' dedi.

Ak Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Mehri Bilgen , 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle birde mesaj yayımladı.
Başkan Bilgen, yayımladığı mesajında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutladı. Bilgen, mesajında "Engellilik doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Engelli insanların sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak ele alınmaktadır.Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli insanlarımızı da kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.