30 YIL SONRA ASFALTLANDI

30 YIL SONRA ASFALTLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır asfalt bekleyen Çerçili Mahallesi'ni Fakılı Mahallesi'ne ve Çiftepınar Mahallesi'ni Tömük Mahallesi'ne bağlayan yolu asfaltlayarak vatandaşların en önemli sorununa çözüm getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce başlattı asfalt sezonuna tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü asfalt ve bakım çalışmalarının yanı sıra Mersin'in ilçelerinin yollarını konforlu ve güvenli hale getirmeyi sürdürüyor. Daha önceki dönemlerde ihmal edilmiş ve söz verildiği halde yolu asfaltlanmayan mahallelerin yollarını asfaltlayarak vatandaşların yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları vatandaşlardan da takdir topluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Erdemli İlçesinde bulunan Çerçili, Fakılı, Çiftepınar ve Tömük Mahallesi'ni birbirine bağlayan ara yolları asfaltladı.

Çerçili-Fakılı Mahallesi ve Çiftepınar-Tömük Mahallesi arasında bulunan yolda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi'ne bağlı 15 kişilik ekip ve 8 iş makinesi ile yürütülen çalışmalar iki gün içerisinde tamamlanacak. Çalışma bittiği zaman yaklaşık 10 km yol asfaltlanmış olacak.

"30 yıl boyunca bizi oyaladılar"

Mahalle yolunun 30 yıllık mazisi olduğunu söyleyen Çerçili Mahalle Muhtarı Osman Ersin,  her seçim öncesi milletvekillerinin ve belediye başkanlarının yolu yapmak için söz verdiklerini ancak sözlerini tutmadıklarını belirterek, kendilerini oyaladıklarını ifade etti. Çerçili Mahallesi yolunun Fakılı, Çamlı, Koramşalı mahallelerini birbirine bağlayan önemli bir yol olduğunu ve siyasilerin bunu bildikleri için sürekli söz verdiklerini söyleyen Muhtar Osman Ersin, "Öncelikle Burhanettin Başkanımıza verdiği sözü tuttuğu için çok teşekkür ederim. 30 yıldır bizi oyaladılar. Her seçim öncesi köyümüze gelir o an ilgili müdürlere emirler verip sanki yolumuz yarın yapılacak gibi konuşurlardı. Bir kere yolun ihalesi yapıldı. Asfalt tam dökülecekken o zamanki muhtarımız suyun daha önemli olduğunu söyledi ve bir gölet var o gölete öncelik tanıdı. Yolumuz yapılmadı. 5 yıl sonra yapılacak dediler. Yine yapmadılar" dedi.

Burhanettin Kocamaz'ın verdiği sözü hemen tutarak ilgili birimlere talimat verdiğini söyleyen Muhtar Ersin, "Şükür ki Burhanettin Başkanımız başa geldi. Kendisine sıkıntımızı anlattık. 4 köyümüz bu yoldan faydalanacak dedik. Başkanımız hemen yetkili müdürlere emretti ve gördüğünüz gibi şu anda yolumuz yapılıyor. Başkanımız sözünde durdu. Başkanımız yolun geçen yıl yapılması için talimat verdi ama hava şartlarından dolayı yetişmedi. Vatandaşlar yine yolumuz yarım kalacak, yapılmayacak diye ümitsizliğe kapıldılar. Ama ben ümitsiz değildim. Müdürlerimizle devamlı görüşüyordum. Havalar iyileşince sağ olsunlar hemen işe koyuldular" şeklinde konuştu.

"MESKİ 15 gün içinde mahallemize içme suyu getirdi"

Büyükşehir'in mahallelerine olan hizmetlerinin sadece yol asfaltlamak olmadığını belirten Ersin, "Burhanettin Başkanımız bizim mahalleye pek çok hizmet getirdi. Yükleme rampası yaptı. Köyümüzün içme suyu bitmişti. Burhanettin Başkanımız yine emretti MESKİ 15 gün içerisinde sondajı vurup içme suyunu mahallemize getirdi. Mahallemizin yukarısına baraj yapılıyordu ve barajcılar çalışırken yanlışlıkla 1000 metre sulama borumuzu kırdılar. Sulama suyumuz kesildi ve yine Başkanımızla bire bir görüştük ve bir hafta içerisinde köyümüzün sulama suyu sorununu da çözdü. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu güne kadar ne istediysek yaptı. Yine yapacağından eminim. Başkanıma başarılar diliyorum" diye belirtti.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.