30 AĞUSTOS'DA HÜZÜNLÜ KUTLAMA

Erdemli Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, bu yıl terör olaylarında verilen şehitlerin anısına yemekli mevlit programı düzenlenecek.Hacıalanı'ndaki kutlamalarda tüm konserleri iptal ettiklerini söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "ata sporumuz güreşe ağırlık vereceğimiz kutlamalarda şehitlerimiz için yemekli mevlit programı düzenliyoruz" dedi. Pazar günü gerçekleşecek etkinliklere tüm vatandaşlar davet edilirken, açıklamalara birlik ve beraberlik duygusu vurgulandı.

Her yıl geleneksel olarak Hacıalanı yaylasında düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Erdemli Belediyesinin himayesinde bu yıl da gerçekleştiriliyor. Son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri dolayısıyla tüm konserler iptal edilirken, sadece güreş müsabakaları düzenlenecek. Şehitler anısına yemekli mevlit programı düzenleneceği bildirilirken; yapılan açıklamada"memleketimizin selameti ve şehitlerimizin aziz ruhlarının şad olması için Kur-an-ı Kerim okunup, dualar edilecek" denildi.

BAŞKAN TOLLU AĞUSTOS AYINA VURGU YAPTI

Vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutlayan bir mesaj yayımlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükrrem Tollu, mesajında, iç ve dış düşmanlar tarafından memleketimiz üzerinde tertiplenen oyunlara vurgu yaparak birlik, beraberlik ve kenetlenme çağrısı yaptı.Ağustos ayının Türk tarihinde zaferlerle dolu bir ay olduğuna vurgu yapan Başkan Tollu, "Sultan Alparslan Han, Anadolu kapılarını bu ayda açtı. Türk'ün adaleti, örf, âdeti ve hoş görüsü Anadolu'ya 26 Ağustos tarihinden başlayarak ilmek ilmek işlenmiştir. Ama su uyumuş düşman uyumamıştır, her fırsatta bizleri Anadolu'dan çıkarabilmek için türlü tuzaklar kurmuşlar, değişik yollar denemişlerdir. Ve tam Türkleri Anadolu'dan atıyoruz dedikleri bir Ağustos ayında,Türk milleti tek vücut olmuş, Anadolu'yu düşmanlardan bir kez daha temizleyerek zaferlerine bir yenisini daha eklemiştir. Fakat düşman durmuyor. Şimdide terörü besleyerek Anadolu üzerindeki emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Ama Aziz Türk milleti bu oyunlara gelmeyerek yine birlik, beraberlik içerisinde kenetlenerek vatanımızın birliği ve dirliği için gerekirse yine şehit olarak canı pahasınavatanına sahip çıkacaktır. Bu yolda şimdiye kadar şehit olmuş, gazi olmuş bütün vatan evlatlarını rahmetle anıyor, kendilerine minnet duyuyoruz. Onlarla övünüyoruz ve onlara layık olabilmek için çalışıyoruz. Onların kemiklerini asla sızlatmayacağız. Ülkemize, devletimize, dinimize ve birliğimize saldıran hainlere hadlerini en ağır şekilde bildireceğiz. Dosta düşmana Malazgirt'te olduğu gibi, Dumlupınar'da olduğu gibi dimdik ayakta olduğumuzu göstermeliyiz" dedi.

ETKİNLİKLERİN ANA TEMASI ŞEHİTLER

Bu yılki 30 Ağustos kutlamalarını, dosta düşmana Türk milletinin kararlı duruşunu göstermek adına birlik, beraberlik ve kaynaşma içinde şehitlerimizi anarak geçireceklerini ifade eden Tollu, sözlerini "Allah Müslüman Türk'ü düşmanların kirli oyunlarından, her türlü fitne ve desiseden korusun" diyerek sonlandırdı.

TÜM VATANDAŞLAR DAVETLİ

Yapılan açıklamada etkinliğin Erdemli'ye bağlı Hacıalanı mahallesinde, 30 Ağustos Pazar günü öğlen saatlerinde güreş müsabakaları ile başlayacağı ve akşama kadar süreceği belirtilirken; akşam ise vatandaşlara yemek ikram edileceği ve şehitlerin ruhu için mevlit programının icra edileceği ifade edildi. Etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu kaydedildi.

Etiketler : Veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.