2019 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı

2019 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Erdemli İlçe Müftülüğümüzün hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarımıza yönelik düzenlemiş olduğu “2019 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri”, Ulu Cami Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan hac bilgilendirme seminerinde konuşan Erdemli İlçe Müftümüz Dr. Hayri Erenay, Hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenleri anlatarak, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Hac vazifesinin hakkıyla yerine getirilmesi gerektiğini ve ibadetten alıkoyacak her şeyden uzak durulması gerektiğini ifade eden İlçe Müftümüz Dr. Erenay, “Sizler Rahmanın misafirleri olarak Hacca gitmeye hak kazandınız, bu yolculuğun tekrarı olmayabilir. Hac vazifesini yerine getirmek üzere çıkacağınız bu yolculuğu sıradan bir seyahat ve sıradan bir gezi olarak algılamayalım. Hakkıyla eda edilen bir hac ibadeti, o kulu bütün günahlarından arındırarak günahsız bir hale getirir” dedi.

İlçe Müftümüz Dr. Erenay, “Hac yolculuğuna çıkacak olan kardeşlerimizin hac ibadetlerini en güzel şekilde yapmalarını, inancımıza göre doğduğu gündeki gibi günahlarından arındırılmış olarak sağlık, sıhhat içerisinde makbul ve mebrur bir hac vazifesini yaparak evlerinize dönmenizi temenni ediyoruz. Erdemli Müftülüğü ve görevlileri olarak Hac ibadetiniz bitinceye kadar sizlerle beraberiz olduğumuzu bilmenizi isterim ve bu süre içerinde görevlilerimiz tüm hacı adaylarımızın hizmetinizdedir” dedi.

Hacı adaylarının katıldıkları eğitim seminerlerinde, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, Tavaf, Say, İhramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, Şeytan taşlama, Ziyaret tavafı gibi konularda hacı adayları bilgilendirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.