SPOR Haber Girişi : 11 Ekim 2022 10:04

Süper Lig´de rekabet, puan durumuna yansıdı

Süper Lig´de rekabet, puan durumuna yansıdı
Spor Toto Süper Lig´de 9 hafta geride kalırken, zirvede 18 puana sahip Adana Demirspor, Beşiktaş ve Konyaspor yer alıyor.Süper Lig´de 9.
Spor Toto Süper Lig´de 9 hafta geride kalırken, zirvede 18 puana sahip Adana Demirspor, Beşiktaş ve Konyaspor yer alıyor.
Süper Lig´de 9. haftada oynanan 9 maçta toplam 24 gol atıldı. Haftanın açılış maçında Gaziantep FK´ya konuk olan Adana Demirspor sahadan 1 puanla ayrılmasına rağmen haftayı liderlik koltuğunda tamamladı. Oynadığı son 3 karşılaşmada galibiyet alamayan Beşiktaş, Giresunspor´u deplasmanda 1-0 mağlup ederek puanını 18´e yükseltti ve liderliğe ortak oldu. Ligde üst üste 4 mağlubiyet alan Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Konyaspor da 9 maç sonunda 18 puana ulaşan bir diğer ekip oldu.

9 gollü tarihi maçta kazanan Fenerbahçe
2022-2023 sezonunda geri kalan haftalarda skor üretkenliği ile dikkat çeken Fenerbahçe, Kadıköy´de Fatih Karagümrük´ü ağırladı. Gol düellosuna sahne olan mücadelede kalesinde 4 gol gören Fenerbahçe, uzatma dakikalarında attığı 5. gol ile 3 puanın sahibi oldu. Sarı-lacivertliler sahasında oynadığı 5 karşılaşmada rakip filelere 19 gol kaydederken 8 maçta 17 puan topladı.

Başakşehir ilk kez kaybetti
Bu sezon 6 mücadelede kalesinde gol görmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kez gol yiyen Başakşehir, namağlup unvanını da bu hafta kaybetti. Haftanın kapanış maçında Sivasspor ile İstanbul´da karşılaşan turuncu-lacivertliler, rakibine 2-0´lık sonuçla boyun eğdi. Sivas temsilcisi ise bu sezon ilk galibiyetine ulaşmış oldu.

Trabzonspor fırsat tepti
Akyazı Stadyumu´nda Kasımpaşa´yı konuk eden Trabzonspor, rakibiyle golsüz berabere kalırken haftayı 17 puanla 7. sırada tamamladı. Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi´nde Monaco´yu ağırlayacak olan bordo-mavililer, ligde ise pazar günü Beşiktaş´a konuk olacak.
Süper Lig´de haftanın maçları ve sonuçları şu şekilde:

Gaziantep FK: 1 - Adana Demirspor: 1
İstanbulspor: 1 - MKE Ankaragücü: 2
FT Antalyaspor: 1 - Konyaspor: 1
Giresunspor: 0 - Beşiktaş: 1
Ümraniyespor: 2 - Y. Kayserispor: 2
A. Hatayspor: 1 - Corendon Alanyaspor: 0
Fenerbahçe: 5 - Fatih Karagümrük: 4
Trabzonspor: 0 - Kasımpaşa: 0
Medipol Başakşehir: 0 - DG Sivasspor: 2