“Temiz Bir Tatil İçin Temizliyorlar”

“Temiz Bir Tatil İçin Temizliyorlar”

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden olan Erdemli ’de,  bayram tatiline girilmesiyle birlikte yoğunluk neredeyse on katına çıktı. Yoğunluğun arttığı bölgede herkes tatile çıkarken,  onlar hummalı bir çalışmaya koyuldu,  görevlerine devam ettiler.

Onlar, Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli Belediyesi’nin görünmez kahramanları. Herkes bayramın tadına ailelerinin evinde varırken, onlar görevlerini aksatmadan bayramın nezih ve hijyenik bir ortamda geçmesini sağlıyorlar, yaz boyunca vatandaşların temiz bir kentte yaşamaları için canla başla çalışıyorlar.

Kurban Bayramı’nda sıcakların ve kalabalığın bir araya gelmesiyle temizlik bir kat daha önem kazandı. Sıcak hava, bakterilerin hızlıca çoğalmasına neden olduğu için temizlik işlerinin önemi daha da arttı. Bu nedenle Erdemli Belediyesi ekipleri, kentte temizlik sorununun yaşanmaması için 7/24 hizmetini sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, sera ve bahçe aralarında biriken ve yol kenarlarına bırakılan otları temizliyor, çöpleri topluyor, çöplerden kaynaklanan kirliliğe karşı kötü koku ve bakterileri dezenfeksiyon ve haşere ilaçlama yapıyor. 

Kış aylarında nüfusu 140 bin olan Erdemli ilçesi, yaz mevsiminin gelmesiyle turizm patlaması yaşamakta ve nüfusu 1 milyona yaklaşmakta. Bundan dolayı, Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, bayram ve yaz tatili sebebiyle artan nüfusun hizmet ihtiyacını karşılamak için tam kapasite çalışıyor. Ekipler, halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren temizlik konusunda, sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar titizlikle görevlerini yerine getiriyor.

Vatandaşlar Durumdan Memnun

Ekipleri özverili çalışması ise vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Erdemli Belediyesi ekiplerinin çalışmalarından memnun olduğunu ifade eden Ali Uysal, “Bu yaz gününde bu sıcakta, yağmur demeden, çamur demeden ekipler komple çalışıyor tertemiz bir hizmet. Daha güzel bir Erdemli için ekiplere çok çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dinimizde temizliğin yerinin çok önemli olduğunu ifade eden Ayşe Yılmaz, “Her şeyden önemli temizlik, din, imanımız temizlik, her şeyimiz temizlik. Allah razı olsun iyi, başkanımız da iyi” diye konuştu.

Yazın artan nüfus yoğunluğundan dolayı vatandaşların da temizlik konusunda hassas olması ricasında bulunan Erdemli Belediyesi Temizlik Personeli, “Biraz daha temiz bir Erdemli için daha titiz olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Erdemli halkının temiz bir ortamda yaşamaları için çalıştıklarını ifade eden Erdemli Belediyesi Temizlik Personeli, “Vatandaşlarımızın daha temiz bir ortamda yaşaması için daha hijyenik bir ortam olması için çalışıyoruz mesai gözetmeksizin çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Temiz bir kent için her daim görevde olduklarını ifade eden Erdemli Belediyesi Temizlik Personeli ise, “Vatandaşlarımızın da daha temiz bir Erdemli için biraz daha hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi ekiplerine 444 5 609 numaralı hattan ulaşılabiliyor.

 

  • 1 / 1 “Temiz Bir Tatil İçin Temizliyorlar” 0