GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ocak 2015 09:35

SERTİFİKASI OLMAYAN KOOPERATİFÇİLİK YAPAMAYACAK

SERTİFİKASI OLMAYAN KOOPERATİFÇİLİK YAPAMAYACAK
Erdemli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi kursu açılacak.

SERTİFİKASI OLMAYAN KOOPERATİFÇİLİK YAPAMAYACAK

Erdemli  Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğünde Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi kursu açılacak.
              Konuyla ilgili  Erdemli  Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü  Ömer OKUR, şunları söyledi;  Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ile   ortaklaşa düzenleyecekleri  Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (KOOP-GEP) Eğitimi'ne Kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyelerine  ve üye olacaklara eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirileceğinden ilgili vatandaşlarımızın kursa katılımları önem arz etmektedir. Sertifika almayanların kooperatif yönetim ve denetim kurullarına üye  olamayacaklardır. Söz konusu programdan kooperatif ortakları ile kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış ya da çalışmak isteyen ve en az ilkokul seviyesinde eğitimini tamamlamış olanlar yararlanabilecektir. Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek, kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçlayan 'Kooperatif Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (KOOP- GEP) Eğitimlerinin kooperatiflere çok büyük kazanımlar sağlayacağını  kooperatifçilik alanında kooperatif yönetim ve denetim kurullarında görev yapanların ve yapacak olanların , toplamda 24 saat sürecek bu  kursa mutlaka katılarak sertifika almalarının menfaatlerine olacağını belirtti. Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçlayan bu programdan, kooperatif ortakları ile kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış ya da çalışmak isteyen ve en az ilkokul seviyesinde eğitimini tamamlamış olanlar yararlanabilecek. İlçemizde en az ilkokul mezunu 12 kişilik grupların oluşması halinde Halk Eğitim Merkezimiz  tarafından kursların hemen açılacağını kaydetti. Devam zorunluluğu bulunan eğitimlerin sonunda edinilen bilgiler sınavla ölçülecek ve başarılı olanlara  sertifika (Kurs bitirme belgesi) verilecek. Bu belgeyi almayanlar, kooperatiflerde yönetim ve denetim kurullarına üye  olamayacağı bildirdi. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızın Erdemli Halk Eğitimi Merkezine başvurmaları gerekmektedir.

Esnaflarımızın ve girişimci ruha sahip gençlerimizin başvuruları ile ileriki dönemlerde yeni  kurslaraçılarak katılımcılara bu kurslarla ilgili belgeler verilecektir. Bütün Erdemli esnaf ve sanatkarlarına hayırlı işler bol kazançlar dilerim" dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.