GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ocak 2015 11:49

OKULDA ÇEYİZ HAZIRLIYORLAR

OKULDA ÇEYİZ HAZIRLIYORLAR
HALK EĞİTİMİ MERKEZİ İLE ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ İŞBİRLİĞİNDE GENÇ KIZLAR ÇEYİZLERİNİ OKULDA HAZIRLADILAR

OKULDA ÇEYİZ HAZIRLIYORLAR

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  İLE  ERDEMLİ ANADOLU LİSESİ İŞBİRLİĞİNDE GENÇ KIZLAR ÇEYİZLERİNİ OKULDA  HAZIRLADILAR

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ''Okullar Hayat Olsun Projesi ''  kapsamında Erdemli Anadolu Lisesinde Zeynep Çakı usta öğreticiliğinde  açtığı 19 kursiyerin katıldığı 312 saat devam eden 'Çeyiz ürünleri hazırlama ' kursu sona erdi. Kursun sona ermesinin ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken aynı zamanda kurs süresince yapılan el emeği göz nuru ürünler de sergilendi. 

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR , Erdemli Anadolu Lisesinde 'Okullar Hayat Olsun Projesi ''  kapsamında Büyük emeklerle hazırlanan ve kurs süresince kursiyerlerimizin el emeği, göz nurundan oluşan ürünler hazırlamaları kendisini çok memnun ettiğini , kursun  okulunda açılmasında destek olan Erdemli Anadolu Lisesi Müdürü C. Murat Çelik  ve Müdür yardımcıları Hasan Yastı ve Mehmet Doğanalp' e çok teşekkür ederim. Kursumuz sayesinde okulumuz çevresinde oturan ve okula daha önce hiç gelmeyen mahalle sakinlerimiz okula geldiler. Böylece mahalle sakinleri ve velilerimizi okulumuzla kaynaştırdık.  Halk eğitimi çalışmalarında bireyleri bir mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirme, gelişen en son teknolojileri kısa sürede öğretme, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programlarının uygulandığını söyledi. Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yaygın eğitimin gün geçtikçe öneminin artırmaktadır. Dolayısıyla çocuklarımızı, gençlerimizi, yetişkinlerimizi ve tüm aileleri hızla değişen, gelişen ve topluma uyum sağlayacak ve bu toplumda fonksiyonel olarak yer alacak bir seviyeye getirmek için çalışmak ve seferber olmak durumundayız. Hayat  boyu eğitim anlayışına dayanan yaygın eğitim pek çok ülkede yaşamın ve toplumun bütün alanlarıyla bir bütün oluşturmakta, bireylerin gizli güçlerini ve yeteneklerini açığa çıkartmaktadır. Hızla değişen koşullara uygun olarak geliştirmekte ve sistematik bir biçimde işe hazırlanmaktır" dedi. Sözlerine devam eden Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR  , Kursa katılan  kızlarımız kendi çeyizlerini , anneler  kızlarının çeyizlerini   kursumuzda hazırlıyorlar. Daha ekonomik olarak çeyizlerini hazırlıyorlar, kendi evlerini kendi isteklerine göre şekillendiriyor ve süslüyorlar. Kursiyerlerimiz hem meslek öğrendiler , hem de  öğrendikleri meslekten elde ettikleri gelirle de aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır. Usta öğreticimizi , kursiyerlerimizi ve ailelerini kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim. Bütün Erdemli halkımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum dedi.        

Erdemli Anadolu Lisesi Müdürü C. Murat Çelik Okulumuzda  , Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ''Okullar Hayat Olsun Projesi ''  kapsamında 'Çeyiz ürünleri hazırlama ' kursu açtık. Okulumuzu halkımızın çok istifade edeceği, mahallemizin daha yaşanabilir, sosyal bir mahalle, okullarımızı çevresi ile bütünleşmiş aidiyet duygusuyla bağlı , beşikten mezara kadar, mıknatıs gibi herkesi kendine çeken cazibe merkezi yapmaktır.  El emeği göz nuru eserler hazırlayan öğ kursiyerleri  tebrik eder ,  başarılarının devamını diler  , Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer OKUR  ve personeline çok  teşekkür  ederim dedi .






Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.