GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2022 12:20

MGC Başkanı Tepe İletişim Söyleşilerine konuk oldu

MGC Başkanı Tepe İletişim Söyleşilerine konuk oldu

MGC Başkanı Tepe İletişim Söyleşilerine konuk oldu

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Söyleşileri”nin bu haftaki konuğu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe oldu.  İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Arslan moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğe, İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı. Söyleşi 102.8 Mersin Üniversitesi Radyosu’ndan da canlı olarak yayınlandı.

Söyleşide ilk olarak eğitim geçmişine değinen R. Kaya Tepe, 1992 yılında radyo yayıncılığı alanında sektöre adım attığını söyledi. İnsanın olduğu her yerde haber alma ihtiyacının olduğunu aktaran Tepe, tarihin hangi döneminde olursa olsun haberin kaynağına doğru bir şekilde iletilmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bir kenti ayakta tutan en önemli dinamiklerden birinin de yerel medya olduğunu aktaran Tepe, ulusal yayında kendine yer bulamayan yerel haberlerin yerel medya aracılığıyla halka en kısa sürede ulaştırıldığını ifade etti. Gazeteciliğin özveri ve cesaret gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, geleceğin gazeteci adayları olan öğrencilere “İşinizi sevin, hakkıyla yapın ve cesaretli olun” çağrısında bulundu. Yerel medyanın yaşadığı zorluklara da değinen Kaya Tepe, özellikle enerji bedelleri konusunda ciddi bir maliyetle karşılaştıklarını ve bu anlamda yerel medyaya destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Söyleşi, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi. Etkinliğin sonunda moderatör Doç. Dr. Erhan Arslan, değerli bilgilerini Mersin Üniversitesi öğrencileriyle paylaştığı için Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe’ye teşekkürlerini sundu.