GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ocak 2015 09:13

Mersin'li kadın çiftçilere, Erdemli'de Eğitim Semineri

Mersin'li kadın çiftçilere, Erdemli'de Eğitim Semineri
Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği Protokolü kapsamında Mersin'l

Mersin'li kadın çiftçilere, Erdemli'de Eğitim Semineri​

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala,   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği Protokolü kapsamında Mersin'li 64 çiftçi kadının eğitiminin başlatıldığını söyledi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü konferans salonunda 5 gün sürecek olan eğitim için tören düzenlendi. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala, ''Kadın çiftçilerimiz ülke ve aile ekonomisine görünmeyen yönü ile büyük katkı sağlıyor bu nedenle kadın çiftçilerimizi eğitmeye başladık'' dedi.

Özellikle kırsal kesimdeki kadınların günlük ev işlerinin yanında tarlada bahçede ve hayvan bakımı ve tarımsal faaliyetlerinin her aşamasında erkeğinin yanında yoğun olarak çalıştığını ve ülke kalkınmasına katkı sunduğunu hepimiz bilmekteyiz diyen Çiftepala şöyle konuştu:

''Kadın çiftçilerimize tarım tekniklerini öğretip bilgi ve becerilerini geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği Protokolü imzalanarak kadınların eğitimine başlanıldı. Mersin'de müdürlüğümüz daha önce Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve SODES projeleri kapsamında toplam 7 proje hazırlayarak, 724 kadınımıza başta çocuk sağlığı, aile tutumu, sağlıklı iletişim, sağlıklı yaşam, kadın sağlığı, kadın hakları, sağlıklı gebelik ve çevre konularını içeren eğitimler verdik. Kırsal kesimdeki kadın çiftçilerimizin eğitilmesine aralıksız devam etmekteyiz. 5 gün sürecek olan eğitimde ilimizin tarım potansiyeli göz önüne alınarak ''kooperatifçilik, süs bitkileri yetiştiriciliği, girişimcilik, liderlik, iklim değişikliği, tarımsal yayım danışmanlık, çocukla iletişim ve olumlu davranış geliştirme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet'' konularını içeren bilgiler verilecektir. Şubat ayı içinde açacağımız ikinci eğitim kursuna ise 35 kadınımız katılacaktır.''

Kadın çiftçilerin eğitimi toplantısının açılışına katılan AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin her alanda eşit olduğunu belirterek, ''Kırsal kesimdeki kadınımız evinin işini gördüğü gibi kocası ile birlikte elinde kazma tarlada bağda bahçede çalışarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu kadınlarımızın bilinçli tarım yapmalarını arzuluyoruz. Bu eğitimlerin kadınlarımıza faydalı olacağını umut ediyorum'' dedi.

Akdeniz, Erdemli, Anamur, Gülnar Ziraat Odalarının başkanları da birer konuşma yaparak ''kadın çiftçilerin eğitimi'' nin hayırlı olması dileğinde bulundular. 5 gün sürecek eğitime il genelinden 64 kadın çiftçi katıldı. Eğitimi tamamlayan kadınlara sertifika verileceği bildirildi. 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.