GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2015 15:28

LİSE OKUMAK İSTEYENLERE İMKAN

LİSE  OKUMAK İSTEYENLERE  İMKAN
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYITLARI 2 ? 13 ŞUBAT 2015 TARİHLERİ ARASINDA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILACAK

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   yaptığı açıklamada ,  Açık Öğretim Lisesi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem   YENİ KAYIT  2 ? 13 Şubat  2015  tarihleri arasında    Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce  yapılacaktır. 

Açık Öğretim Lisesine

Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise bizzat kendilerinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze gelmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

1- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

2-Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel Anadolu ve Fen liseleri ile Meslek Liselerinden ayrılanlar.

3- Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

4-Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar  başvuru yapabilirler.

.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesine  Kayıt Başvurusu yapacakların şu evrakları getirmeleri   zorunludur.

A.     İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrenciler;

a) T.C. kimlik numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm. ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

c) İlköğretim Okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile), çıkma belgesi ya da denklik belgesinin aslı ,

d)  İlköğretim Okulu veya Ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar Diploma

Kayıp Belgesinin aslı ile), çıkma belgesi ya da denklik belgesinin aslı (2012 ve sonrasında

bitirenlerden, İlköğretim Okulu, Ortaokul ya da İmam-Hatip Ortaokulunu tamamladığını

gösteren belgenin aslı istenir),

e) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin aslı,

f) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından ad ve soyadını yazarak imzalanacak.)

g) Kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgenin aslı.

B. Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılanlar;

a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli

fotoğraf (fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik Numarası, ad ve soyadı yazılmış şekilde),

c) Tasdikname/Öğrenim Durum Belgesi ve Başarı Durum Belgesinin aslı (sınıf, dönem

notları ve haftalık ders saatlerini gösteren öğrenim belgesi),

d) Kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgenin aslı.

C. Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olanlar;

a) T.C. kimlik numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

c) Eğitim Ataşeliklerinden veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan, kredisi ve toplam dönemi yazılı denklik belgesinin aslı,

d) Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren belgenin aslı,

e) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından imzalanacak.)

D. Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname Alarak Ayrılanlar (Tasdiknameli Form C işlemi)

a) Öğrenci numarası ve T.C. kimlik numarası beyanı,

b) Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf.

c) Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdiknamenin aslı.

d) Kayıt ücretinin yatırıldığı gösteren belgenin aslı.

e) Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (öğrenci tarafından imzalanacak.)

E. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Tasdikname almış öğrenci:

·    a) T.C. Kimlik No Beyanı,

·    b)Son altı ay içinde ön cepheden çekilmiş ve 4,5x6 cm ebadında bir adet vesikalık renkli fotoğraf,

·    c)Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,

·    d)Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname belgesinin aslı,

·    e)Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

·    f)Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).

        Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesine   Kayıt Başvurusunun Geçersiz Olacağı durumları şu şekilde sıraladı:  

a) Kayıt ücreti yatırılmamış ise,

b) Kayıt ücretini yatırmış ancak halk eğitimi merkezi ile meslekî eğitim merkezi müdürlüklerine başvurmamışsa,

c) Başvuru işlemi zamanında yapılmamışsa,

d) Belgelerinin (Diploma/tasdikname/denklik belgesi) aslı verilmemişse,

e) Ortaokul / ilköğretim okulundan sorumlu ders/dersleri var ise,

f) Katılım bedelinden muaf olan öğrencilerin muafiyet belgelerini teslim etmemeleri durumunda;

Bu öğrencilerin kayıtları kabul edilmez ve kayıt evrakları iade edilir.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,  Açık Öğretim Lisesi Öğretim Sistemi hakkında da şunları söyledi.

1- Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Program; alansız sisteme kayıtlı olan öğrenciler için ortak ve seçmeli derslerden, alanlı sisteme kayıtlı olan öğrenciler için ise ortak, alan ve seçmeli derslerden oluşur. Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız üç dönemden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda, başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar.

2- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesine göre tüm orta öğretim kurumlarında olduğu gibi Açık Öğretim Lisesinde de 2010?2011 eğitim öğretim yılından itibaren alan dersleri kademeli olarak kaldırılmıştır. Bundan dolayı Açık Öğretim Lisesine 2012-2013 Eğitim ? Öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak öğrenciler ile Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu silik olan toplam dönemi 10 ve 10. Dönemin altında olan öğrencilerin kayıtlarını yaptırmaları durumunda alansız (ALAN YOK ) olarak kayıtları alınacaktır.

3- Açık Öğretim Lisesine kayıtlı veya yeni kayıt yaptıran öğrenciler yılda iki kez dönem sonlarında yapılan sınavlara yeni kayıt yaptırarak/kayıt yenileyerek katılabilirler (üçüncü dönem sınav tarihinin ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar, 3. Dönem sınavına katılabilirler)

 Ortak Dersler:

Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken zorunlu derslerdir.

? Ortak dersler başarılması veya muaf olunması gereken derslerdir.

? Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.

? Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz.

 Seçmeli Dersler:

? Seçmeli Dersler, alınması zorunlu olmayan (isteğe bağlı ) derslerdir.

? Gerekli toplam krediyi tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir.

? Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.

 Kredi:

Dersin Kredisi, Müfredat programında belirtilen derslerin haftalık ders saati sayısı o dersin kredisidir. Örneğin; DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 3 dersinin kredisi 1 dir.

? Açık Öğretim Liselerinde ders geçme ve kredili sistem uygulanmaktadır.

? Öğrenciler, başardıkları derslerin kredilerini kazanırlar.

? Daha önce alan seçmeli sınıf, kredili ve sınıf sisteminde öğrenim görmüş öğrencilerin başarılı oldukları derslerin haftalık ders saati sayısı, Açık Öğretim Liselerinde o dersin kredisi olarak değerlendirilir.

? Toplam Kredi: Açık Öğretim Lisesinde kazanılan ve tasdikname/denklik ile getirilen derslerin denkliğinin yapılmasıyla kazanılan kredilerin toplamına denir.

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yatıracakları ücretler ile ilgili olarak ; Yeni Kayıt yaptıracak adaylar , kayıt alınan tarihler arasında 20 TL kayıt ücretini yatırmak için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesine başvururlar. Ayrıca adaylar kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin vereceği hesaba da 5 TL yatıracaklar.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer OKUR   ,   Öğrencilerimiz Sınava en geç 55 gün kala, öğrenci numarası ve şifresiyle Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine girerek, isterse sınav merkezini değiştirebilir. Bu nedenle öğrencinin mutlaka sınav merkezini kontrol ederek sınava girmek istediği merkezi seçmesi ve doğruluğundan emin olması gerekmektedir. Sınavlarda;  Her dersten 20 soru sorulmaktadır,  Her soru 4 seçenekli olup her doğru cevabın değeri 5 puandır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez).  Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.

2014 ? 2015   Eğitim - Öğretim yılında Açık Öğretim Lisesine  yeni kayıt yaptıran  öğrenciler ders seçimlerini öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak www.aol.meb.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.  Ders seçimi yapan öğrenci seçmiş olduğu derslere ait çıktıyı sistem üzerinden alarak Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğümüzden  kitap çıktısıyla birlikte müracaat ederek kitaplarını alabileceklerdir.  Çeşitli sebeplerle  örgün ortaöğretime devam edemeyen  herkesi Açık Öğretim Lisesine bekliyoruz. Kayıtlı ve yeni kayıt  yaptıracak  tüm  öğrencilerimize başarılar dilerim.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.