GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mayıs 2022 09:27

KEPLER HAVAYA!

KEPLER HAVAYA!
KEPLER HAVAYA!

KEPLER HAVAYA! 

Erdemli Anadolu Lisesi 2022 Yılında 23. Mezuniyeti vermenin haklı gururunu yaşıyor. 

Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor! Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı! Sizden bir iz kalır geride mutlaka! Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Hüzün mü? Sevinç mi? Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyorsunuz. 

4 yıl önce diktiğimiz 150 fidan yetişti ve meyveli birer ağaç olarak hayata başlıyor artık. 

Devlete ve Millete faydalı 150 fidan. 

Selamlama geçişi ile başlayan gece; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde Okul Müdürü Ömer Gürsoy’un açış konuşması ile devam etti. 

Okul Müdürü Ömer Gürsoy konuşmasında; 

Sayın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürüm, 

Sayın sivil toplum örgüt yönetici ve temsilcileri, 

Değerli İdareci ve Öğretmen arkadaşlarım, 

Kıymetli misafirler, Sevgili öğrenciler, hanımefendiler, Beyefendiler; gözümüz kulağımız olan basınımızın güzide temsilcileri 

2021-2022 Eğitim-öğretim yılı Erdemli Anadolu Lisesi Mezuniyet töreni ve etkinliklerine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  

    Bu gecenin haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum. 

            Kıymetli velilerimiz, sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı; idareci ve öğretmen arkadaşlarım ile diğer çalışma arkadaşlarımla birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum… 

Sevgili öğrencilerimiz, sizlerle birlikte ikinci aile olarak geçirdiğimiz dört yıl çabucak geçti. Hepimiz hatırlıyoruz ki bu okulun kapısından adımınızı attığınız ilk günden beri bu duygu hep oldu. Aile içinde kardeşleriniz, okulumuzda sınıf arkadaşlarınızdı. Bizlerde idareciler ve öğretmenleriniz olarak sizlere rehberlik etmeye çalıştık. 

Değerli öğretmen arkadaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz rehberlik, şefkat ve ilgi için sizlere ne kadar teşekkür etsem az gelir. 

Sevgili gençlerim, okula ilk başladığınız günden bugüne kadar, eğitim aldınız, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. 

Sevgili gençler; üç husustan asla vazgeçmeyiniz. Sağlık, saygı ve sevgi… Bu üç husus size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecektir. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir.  Hızla değişen bu dünyada değişime ayak uydurmak, muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşımak için şarttır.  Sizlerden dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum. 

Değerli gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz.  Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. 

Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum… 

Mezun öğrenciler adına Öykü Durdu Arslan’ın yaptığı konuşmanın ardından bayrak-flama devir teslim töreni yapıldı. 

Öğrencilere Başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından renkli kep atma şöleni yaşandı. Ardından öğrenciler DJ eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Ailelerin yalnız bırakmadığı öğrenciler, aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. Geç saatlerde öğrencilere YKS’da başarı dilekleri ve katılımlarından dolayı teşekkür edilerek gece noktalandı.