GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ocak 2015 09:53

ERDEMLİ'NİN ZEKİ ÇOCUKLARI

ERDEMLİ'NİN ZEKİ ÇOCUKLARI
Pembe Limon Zeka Oyunları ve Türk Beyin Takımı Mersin Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği ''Mangala Turnuvası Mersin'' yarışması düzenlendi. Toroslar ilçesindeki Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen turnuvaya Erdemli, Akdeniz, Yenişehir Mezi

ERDEMLİ'NİN ZEKİ ÇOCUKLARI

Formun ÜstüPembe Limon Zeka Oyunları ve Türk Beyin Takımı Mersin Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği ''Mangala Turnuvası Mersin'' yarışması düzenlendi.

Toroslar ilçesindeki Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen turnuvaya Erdemli, Akdeniz, Yenişehir Mezitli ve Tarsus ilçesinden 5 Ortaokul katıldı. 5-6-7 ve 8'inci sınıflara yönelik düzenlenen mangala turnuvasında birincilik ve üçüncülüğü  Erdemli Ayaş Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Berkay Çetin birinciliği, Mustafa Utku Yılmaz ise üçüncülük elde etti. Ayaş Ortaokulu iki ödül birden kazandı.

Sınıf öğretmeni Büşranur Uluganlıgil'in nezaretinde bir haftalık çalışma ile yarışmaya katılan Ayaş Ortaokulu öğrencileri iki ödül ile okullarına dönmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ayaş Ortaokulu Müdür Vekili Ramazan Armağan, Zeka geliştirici eski bir Türk oyunu olan Mangala'nın kültürümüze yeniden kazandırılması  ve çocuklarımızın  sosyal iletişimine katkıda bulunması amacı ile düzenlenen turnuvada öğrencilerin iki ödül alarak Erdemli'ye dönmelerinden mutlu olduklarını bildirdi.

Mangala turnuvasına katılan öğrencilerin ders arası teneffüsleri yarışmaya hazırlanarak değerlendirdiklerini ifade eden Armağan, öğrencilerin bir akıl oyunu olan Mangala'yı öğretmenyerden Büşranur Uluganlıgil'in  destekleri ile elde ettiğini belirtti.

Geçen yıl katıldıkları TÜBİTAK Bilim fuarında okul projelerinden bir tanesinin ''Mangala'7 oyunu olduğunu anımsatan Armağan, turnuvada il birinciliğini elde etmelerinin tesadüfi olmadığını öğrencilerinin bu konuda alt yapısının bulunduğunu vurgulayarak, ''Öğrencilerimizi Zeka ve Akıl Oyunları ile motivasyonlarını, analitik düşünmelerini, odaklanmalarını, dikkat gelişimlerini sağlıyoruz. Turnuvadan başarı ile dönen okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum'' dedi.

Pembe Limon Zeka Oyunları ve Türk Beyin Takımı Mersin Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği ''Mangala Turnuvası Mersin'' yarışmasına Ayaş Okuokulu 5'inci sınıflarda Hatice Yılmaz, Feride Üredi, Sudenaz Gültekin, Mehmet Can Sarı, Sergen Saraç, Aylin Ersoy, Aylin Macitoğlu. 6'ıncı sınıflarda Halil Çelebi, Berkay Çetin, Muharrem Ersoy ile Mustafa Utku Yılmaz. 7'inci sınıflarda ise Ayşenur Sapmaz, Durdane Akça, Doğancan Ersoy ve Mehmet Ersan Nazik katıldı. Turnuvada 6'ıncı sınıflardan Berkay Çetin birinci Mustafa Utku Yılmaz ise üçüncülük elde etti.

Öğrenci ve öğretmenler Manğgala turnuvasında elde ettikleri başarıyı okullarında arkadaşları ile paylaştılar.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.