GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mart 2015 16:48

ERDEMLİ'DE ZABITA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

ERDEMLİ'DE ZABITA DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde işyerleri ve ürün denetimlerine devam ediyor. Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve market denetimlerinde temizlik, ürün gramajları ve ürünlerin son kullanım tarihleri gibi konuları kontrol ede

Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde işyerleri ve ürün denetimlerine devam ediyor.  Fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta ve market denetimlerinde temizlik, ürün gramajları ve ürünlerin son kullanım tarihleri gibi konuları kontrol eden ekipler, işletmelerin ruhsatlarını da inceliyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının Erdemli'de yaşayan vatandaşların sağlıklı ürünlerle buluşmasının sağlanması olduğunu söylerken, "bu mesuliyet bizim omuzlarımızda" dedi. 

İlçe genelinde periyodik kontrollerine devam eden Erdemli Belediyesi Zabıta ekipleri, fırın, kahvehane, çay ocağı, pastane, lokanta, imalathaneler ve marketlerde denetimlerini sürdürüyor. Halkın sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, denetimlerde en çok temizliğe, gramaja ve son kullanım tarihi konularına önem verdiklerini söyledi. Amaçlarının daha düzenli ve daha sağlıklı bir Erdemli olduğuna dikkat çeken Tollu, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmesi konusunda çok hassas çalıştıklarını kaydetti. Tollu sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşın sağlıklı bir şekilde sorunsuz ürünlerle buluşmasında mesuliyet bizim omuzlarımızdadır. Bundan dolayı sürekli olarak denetim halindeyiz. Vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından işyerlerinin kontrolü halk sağlığının önemine binaen gereklidir. Gıda güvenliği günümüzde çok önem kazandı. Tüketilen gıdaların hijyen şartlarında ve gerekli gramaja uygun şekilde tüketiciyle buluşturmak için belediyemiz bünyesinde istihdam ettiğimiz gıda mühendisi,  çevre sağlık teknisyeni ve zabıta ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İkaz edilmelerine rağmen gerekli şartlar yerine getirmeyen işletmeler kapatılacaktır" dedi. 

Yapılan açıklamalarda denetimlerin sıklaşarak devam ettiği belirtilirken, evraklarında eksik bulunan işletmelere öncelikle süre verildiği kaydedilirken; halk sağlığına ve çevre temizliğine önem vermeyen işletmelerin kapatıldığı ifade edildi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.