GÜNDEM Haber Girişi : 24 Şubat 2015 16:59

Erdemli'de vergi haftası kutlamaları

Erdemli'de vergi haftası kutlamaları
Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Seyyar, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Erdemli Temsilcisi Fatih Taşyürek, daire çalışanları ve mali müşavirler ile birlikte 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına Çelenk koydu.

Erdemli Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Seyyar, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Erdemli Temsilcisi Fatih Taşyürek, daire çalışanları ve mali müşavirler ile birlikte  26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına Çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Seyyar, amaçlarının vergi bilincinin oluşturması, toplumda vergiye ilişkin ilginin ve gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlığının artırılması olduğunu söyledi.

Seyyar, 1990 yılından bu yana her yıl 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftasının bu yıl 26.'sını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hafta boyunca  özellikle eğitim faaliyeti noktasında öğrencilerle sık sık bir araya geleceklerini ifade eden Seyyar, ''Vergi vermek bu ülkeyi sevmenin bir bedelidir'' dedi.

Yapısal reformları ne kadar yaparsanız yapın asıl mevzu eğitimde diyen Seyyar, öncelikli olarak öğrencilerde bu bilincin oluşturulması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Tören alanındaki kutlamanın ardından Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Sivil Toplum Kuruluşları ve okullar ziyaret edildi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Seyyar ve beraberindeki heyeti kabul eden Kaymakam Taştan, vergi insanlığın var olduğundan bu yana süre gelen bir borç olduğunu belirterek, ''Bu ülkede yaşıyor ve burada ticaret yapıyorsanız  vergi  ödemek bir borçtur. Vergi vermeyi insanlara sevdirmek ve insanların gönüllü vergi vermesini sağlamak gerekir. Vergi insanlara anlatılırken verdiği vergiyi nereye harcadığını şeffaf bir şekilde anlatıldığında vergi bilinci daha da artacaktır'' dedi.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.