GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mart 2022 15:10

Erdemli spor pehlivanları destan yazıyor

Erdemli spor pehlivanları destan yazıyor

Erdemli spor pehlivanları destan yazıyor

Erdemli spor pehlivanları ata sporumuz güreş dalında Mersin  Edip Burhan Spor Salonunda düzenlenen U 15 minikler il  seçmelerine 6 madalya kazanarak  müsabakalara  damga vurdu  Erdemlimizi gururlandırdı.

Erdemli spor kulübünde güreşçilere madalya töreni düzenlendi. Törene Erdemli spor kulübü başkanı Mehmet Morgül  başkan vekili Salih Yılmaz Erdemli Spor kulübü Başkan yardımcıları  salon sporları şube başkanları  Emin Gür ve  Gazi Mustafa Dağtepe kulüp güreş antrenörü Mustafa Ünal sporcular  basın mensupları katıldı. Törende Pehlivanlara madalyaları takdim edildi  Kuranı Kerim hediye edildi ve primleri verildi.

Erdemli spor kulübü Efsane Başkanı Mehmet Morgül ''Mersinde yapılan U 15 minikler il  seçmeleri  güreş müsabakalarında kulübümüzün güreşçileri adeta destan yazarak ilçemiz adına Madalyalar kazanarak ilçemizi kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmiş olup bizleri sevindirmişlerdir.

Tüm güreşçilerimizi tek tek kutlayarak gözlerinden öpüyorum. Atatürk'ün "Türk Milleti anadan doğma sportmendir. Henüz yürümeye başlayan köy çocuklarını bile harman yerlerinde güreşirken görürsünüz" sözünden de anlaşılacağı üzere Ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz. Bizlerde sporcularımıza hiç bir fedakarlık tan kaçmayarak tam desteğimizi veriyoruz.Pehlivan Güreşçilerimiz  bizlerin gururu ve onuru olmuşlardır'' dedi.

Erdemli spor kulübü başkan vekili Salih Yılmaz  Erdemli sporlu Pehlivan güreşçilerimiz   madalyalar  kazanarak Erdemlimizi en güzel şekilde temsil ettiler.Kulübümüz 50 Kişilik güreş takımımız Ata sporumuzu özveri ile yaşatıyor. Erdemlide bu bir ilktir. Güreş Antrenörümüz Mustafa Ünal hocamız pehlivan  güreşçilerimizle fedakarlık göstererek gece gündüz programlı bir idman çalışması uygulayarak hedefe mührü vurmuşlardır.

Erdemli Spor Kulübü başkan yardımcısı salon sporları şube başkanı Emin Gür yaptığı açıklamada sporcularımızı kutluyorum. Erdemlimiz adına kazandıkları madalyalar bizleri onurlandırmıştır. Ata sporumuz güreşe  büyük önem veriyoruz. Daha büyük başarılara ekip ruhu ile çalışarak imzamızı atacağız ilçemizi ve Mersinimizi en güzel bir şekilde temsil edeceğiz.

Erdemli Spor Kulübü başkan yardımcısı ve salon sporları şube başkanı  Gazi Mustafa Dağtepe  ''Güreş sporu atalarımızdan bizlere mirastır.Pehlivanlarımızı kutluyorum. Gelecek için umut vaad eden gençlerimizle gurur duyuyorum. Güreşçilerimizin her zaman yönetim olarak yanındayız.Erdemlimizin tanıtılması ve gençlerimizin güzel ahlaklı yetişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Pehlivanlarımız Erdemli spor camiasını ve Erdemlili hemşerilerimizi gururlandırdı.Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Erdemli spor güreş takımı antrenörü Mustafa Ünal ise ''Güreşçilerimizi gençlerimizin yetişmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum teşekkür ediyorum. Bizlere bu imkanı verdiği için Efsane başkanımız Mehmet Morgül'e yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Durmak yılmak yok başarılara devam diyoruz. Dereceye giren sporcularımız

34-38 kiloda Ufuk Kasapoğlu 2. ; 34-38 kiloda Mustafa Kemal Ünal 3.

52 kiloda Mehmet Ali Solaklı 2. ; 52 kiloda Hacı Yusuf Çarboğa 3. 85 Kiloda  Muhammet Barış Şerit 2.; 85 kiloda Emirhan Kayhan 3. olmuştur.