GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2015 10:47

ÇAMAK ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

ÇAMAK ERKEN SEÇİME HAZIRIZ
ÇAMAK ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

Partisinin mahalle delegelerinin seçimi ve örgüt çalışmaları kapsamında il örgütünü bilgilendirmek amacıyla Mersin'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu,  Örgüt çalışmaları öncesinde CHP Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Milletvekilleri Aykut Atıcı ve Hüseyin Çamak da katıldı. Koalisyon görüşmeleri, erken seçim ve önümüzdeki kısa dönemde ortaya çıkabilecek senaryolara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğdu, son günlerde Türkiye'de meydana gelen terör olayları ve şehit haberlerine dikkat çekerek, "Her gün bir şehit cenazesi içimizi yakıyor. Bu zor günlerin en acısını evlatlarını kaybeden anneler, babalar ve babasız kalan çocuklar yaşıyor. Buradan tüm acılı ailelere ve tüm millete baş sağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

MEVCUT VEKİLLER DEVAM EDECEK GİBİ

Olası erken seçimde CHP'nin politikasının ne olacağı, seçime mevcut listeyle mi gideceği ile ilgili açıklamalarda bulanan Erdoğdu, CHP'nin önseçimi hayata geçirdiğini ve listelerin buna göre belirlendiğini anımsatarak, "Bu tabi bizim için bir erken seçim durumunda çözülmesi gereken çok ciddi bir durum. Bir yandan kongre sürecimiz var, bir yandan erken seçim süreci var, bir yandan da mazbatalarını almış ve yemin ettikten sonra sadece bir gün olağanüstü toplantıda Meclis'e girebilmiş bir vekil heyetimiz var. Genel Başkanımız, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, genel eğilimin, kendisinin vicdani eğiliminin, önseçimle gelmiş mevcut milletvekillerimizin milletvekilliklerinin devam ettirilmesinin bir formülünü bulma yönündedir. Ama bu bir kanaat belirtisidir. Önseçim yok demiyorum. Ortada hukuki bir durum var, bununla ilgilenecek MYK" dedi.

ÜLKE KRİTİK SÜREÇTEN GEÇİYOR

Daha sonra söz alan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise erken seçime hazır olduklarını söyleyerek, "Bir erken seçim ihtimali durumunda bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bildirgemizde yeni koşullara göre eklemeyi düşündüğümüz yönler var. Bu çalışmalar yürütülüyor. Ülke kritik bir süreçten geçiyor. Ak Parti iktidarının yanlış politikaları yüzünden şuan ülke iç savaşın eşiğinde. Parti teşkilatları olarak erken seçim olması halinde tüm gücümüzle çalışıp, CHP'yi iktidar yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Partililerimizle sürtüşmeleri bir tarafa bırakıp CHP'nin iktidar yürüyüşüne ön ayak olacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler : VELİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.