TEKNOLOJİ Haber Girişi : 25 Nisan 2016 11:04

Bütün kavgalar tek kalemde bitti!

Bütün kavgalar tek kalemde bitti!
Google ve Microsoft, birbirleri hakkındaki tüm şikayetlerden vazgeçtiklerini söylediler. İki firma geçen sene ABD ve Almanya'da 20 patent üzerindeki çekişmeden vazgeçmişti. Ama firmalar, o günden bu yana birbirleri hakkındaki şikayetleri sürdürmüşlerd

Google ve Microsoft, birbirleri hakkındaki tüm şikayetlerden vazgeçtiklerini söylediler. İki firma geçen sene ABD ve Almanya'da 20 patent üzerindeki çekişmeden vazgeçmişti. Ama firmalar, o günden bu yana birbirleri hakkındaki şikayetleri sürdürmüşlerdi.

Microsoft'tan bir yetkilinin Re/Code'a yaptığı açıklamada şu sözler yer aldı: "Microsoft, yasal önceliklerinin değiştiğini yansıtmak üzere Google'a karşı mevzuata yönelik tüm şikayetlerini geri çekmeyi kabul etmiştir. İşimiz ve müşterilerimiz için güçlü bir rekabete odaklanmayı sürdüreceğiz."

Microsoft'un kulağa hoş gelen sözlerine karşılık Google'dan gelen karşılık, şöyle oldu: "Firmalarımız güçlü bir rekabet içerisinde olsalar da, yasal işlemlerde değil ürünlerimizde rekabet etmek istiyoruz."

Google birkaç gün önce Avrupa Birliği'nin suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. İki devin ilişkilerinin bu denli iyileşmiş olması ise tesadüf gibi görünüyor, çünkü iki firma da şikayetlerinden vazgeçmek üzere bir süredir görüştüklerini söylüyor. Wall Street Journal'a göre gelecekte yaşanacak tartışmalarda iki firma, öncelikle "konuşma" yolunu izleyecek ve şikayette bulunmayı son çare olarak değerlendirecek.
chip.com.tr