GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2015 10:10

BAYAN HAFIZLARDAN MEVLANA ZİYARETİ

BAYAN HAFIZLARDAN MEVLANA ZİYARETİ
Erdemli Müftülüğü Limonlu Kız Kur'an Kursu öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak için Erdemli Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği ve Erdemli Din Gönüllüleri Derneği düzenlediği organizasyonla hafız adaylarına Konya'da Mevlanayı ziyaret ettiler.

Erdemli Müftülüğü Limonlu Kız Kur'an Kursu öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak için Erdemli Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği ve Erdemli Din Gönüllüleri Derneği düzenlediği organizasyonla hafız adaylarına Konya'da Mevlanayı ziyaret ettiler.

Düzenlenen geziye Limonlu Kız Kur'an Kursunda görev yapan hoca hanımlar, yardımcı görevliler ve 55 hafız adayı katıldı.

Konya Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü kafileyi sabah Konya girişinde karşıladı ve hafız adaylarına sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıdan sonra Müftü Kütükçü Hafız adaylarını Meram tepesine çıkarttı ardından Konya'ya kuşbakışı yapmak için Ak yokuşa götürdü. Buralarda Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü Konya hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Limonlu Kız Kur'an Kursu öğrencileri daha sonra şehir merkezine geçerek Hz. Mevlana Müzesini ziyaret ettiler. Konya'nın simgesi haline gelen Mevlana Müzesi bahar mevsiminin gelmesiyle Lalelerin içerisinde daha bir güzel hale gelmiş. Yoğun bir ziyaretçinin olduğu Mevlana müzesinde hafız adayları ziyaretlerini yaptılar lalelerin güzel görüntüleri içerisinde bol bol fotoğraf çektirdiler. Daha sonra grup Alaattin tepesine çıkarak rengârenk bir tablo gibi gözüken lalelerin yanında unutulmaz anlar yaşandı.

Öğleye kadar İnce Minareli medrese, İplikçi Cami,Şerafettin camii ve Şems-i Tebriz'i Hazretleri ziyaret edildi.Şehitlik ve Üçler mezarlığına gidildi.Konya'nın manevi dinamiklerinden olan rahmetli Hacı Veyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi'nin kabirleri ziyaret edildi.Ruhlarına Fatihalar okundu.

Hafız adayları daha sonra sema gösterisini izlemek için Mevlana Kültür merkezine geçti. Ney dinletisiyle başlayan sema gösterisinde semazenler unutulmaz anlar yaşandı.

Gezi ile ilgili bilgi veren Kur'an Kursu öğreticileri geziyi düzenleyen Erdemli Diyanet-Sen İlçe Temsilciliğine ve Erdemli Din Gönüllüleri Derneğine ve Konya'da karşılayarak hem sabah kahvaltısı veren hem de öğrencilerle bire bir ilgilenen sayın Meram İlçe Müftümüz Sabri Kütükçü'ye teşekkür ettiler.

Hafız adaylarının derslerine motive olması için bu gibi gezilerin iyi geldiğini belirten öğreticiler öğrencilerimiz bu gibi gezilerden çok memnun kalıyor bunun karşılığında ise derslerine daha güzel motive olarak derslerini veriyorlar. Öğrencilerimizin hem maddi hemde manevi anlamda her şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz zaman zamanda bu gibi kültürel geziler düzenleyerek öğrencilerimize ülkemizin güzelliklerini göstermeye çalışıyoruz dediler.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.