GÜNDEM Haber Girişi : 24 Şubat 2015 16:17

BAŞKAN TOLLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN TOLLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN TOLLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'ye30 yıl aradan sonra yağan karın ardından belediye ekiplerinin kar çalışmalarını bizzat yerinde inceledi.Yeni bağlanan ve daha önce köy statüsünde olan mahalleleri gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Tollu, "Büyükşehirle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla yolları olabildiğince hızlı bir şekilde açıyoruz. Ancak tipi, çalışmaları olumsuz etkiliyor. Çalışmalara devam ediyoruz" dedi

Erdemli'ye 30 yıl sonra yağan kar ilçenin yüksek kesimlerinde etkisini fazlasıyla gösterdi. Erdemli Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda kapanan yolların açıldığı belirtildi. Daha önce Erdemli merkezinde bulunan 12 mahallenin belediyede olduğunu ve belediyenin bu sorumluluk alanlarında bu tarzda bir olumsuz hava olayının yaşanmadığına dikkat çeken Tollu, "çünkü bu 12 mahallemiz sahil kesiminde olduğu için karla mücadele gerektirecek bir hava olayına şahit olmamıştır. Şimdi yeni yasa ile köyler bize bağlanınca Erdemli belediyesi ilk defa böyle bir hadise ile karşılaştı. Her ne kadar da bu konu da deneyimimiz olmasa da büyükşehir belediyemiz ile el ele vererek başarılı bir çalışma yürüttük. Karda mahsur kalan insanlarımızı kurtardık" dedi.

Kar yağışının etkisini ve karla mücadele çalışmalarını bizzat yerinde takip eden Başkan Tollu, karla mücadeleye azimle devam ettiklerini, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için belediyenin elinde bulunan tüm araçları seferber ettiklerini söyledi. Erdemli'nin alışık olmadığı hava koşullarının vatandaşları zorladığını dile getiren Tollu, Büyükşehir belediyesi ekipleriyle birlikte öncelikle ana yolları açık tutmaya çalıştıklarını belirtti. Tollu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aşırı tipi çalışmaları zorlaştırıyor, ekiplerin açtığı yol on dakika sonra eski halini alıyor ama yılmadan çalışmalara devam ediyoruz. Erdemli'mizin mahallesi haline gelen köylerimizle birlikte hizmet alanımız genişledi. Şu an her yere anında müdahale ediyoruz. İnsanın olduğu her yere Allah'ın izniyle hizmetlerimizi en hızlı şekilde götürüyoruz. Belediye Başkanı olarak, bizzathizmet ihtiyaçlarını ve aksaklıkları yerinde görebilmek ve ilk ağızdan talepleri alabilmek için bu gün buradayız, gereğini yapıyoruz."

Vatandaşlar da belediye ekiplerine ve Başkan Tollu'ya "bizi karda kışta yalnız bırakmayıp yardımımıza gelmeniz çok duygulandırdı. Allah razı olsun" diyerek teşekkür ettiler.

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.