GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ocak 2016 17:21

BAŞKAN TOLLU ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN TOLLU ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU
BAŞKAN TOLLU ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN TOLLU ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle ilçede bulunan gazetecilerle yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Gazetecilik mesleğinin öneminden bahseden Tollu, sohbet havasında geçen davette, belediye çalışmaları hakkında da gazetecilere bilgi verirken; gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik etti.

 

Erdemli Belediyesi geleneksel hale getirdiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü etkinliğini düzenlediği yemekle gerçekleştirdi. İlçede bulunan gazeteciler ve ailelerine yönelik olarak verilen davette konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gazetecilik mesleğinin önemi üzerine açıklamalarda bulundu. Gazeteciliğin son derece özveri ve değer isteyen bir meslek olduğunun altını çizen Tollu, bunun kıymetinin hem toplumca hem de gazeteci olarak herkes tarafından iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

TOLLU: GAZETECİLERE TOPLUMUN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

Erdemli Saatcıoğlu Balık Restoranında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında gazetecilerin son derece onurlu bir mesleği icra ettiklerini savunan Tollu, "bu onurlu mesleği icra edenlere toplumca sahip çıkılması gerekiyor. Bir kere gazetecilik herkesin harcı değil. Sağlam karakter ve yürek isteyen bir meslektir. Her kesimde olduğu gibi gazetecilikte de kendini bilmezler maalesef vardır. İftira atmayı haberle karıştıranlar, yorumla haberi karıştıranlar, gazeteci etiğine sadık kalmayanlar elbette tüm dünyada vardır. Biz ilçemizde böyle bir durum olmadığını biliyoruz. Değerli arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar bizim gören gözümüz, duyan kulağımız. Gazeteciler zor şartlarda görev yapıyorlar. İşleri münasebetiyle her an bir saldırıya maruz kalabilmektedirler. Oysa onlar sadece görevlerini yerini getiriyorlar. Biz biliyoruz ki; gazetecilerin bir mesaisi olmaz. Gece gündüz; her an karşımıza çıkabilirler. Onları her zaman her yerde görebiliriz. Zira onlar çok ulvi bir görevi yerine getiriyorlar. Dolayısı ile yağmurda, çamurda durmadan haber için koşturan basın emekçilerinin, gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarım" dedi.

TOLLU'DAN GAZETECİLERE: BİZİ UYARIN

Daha sonra sohbet şeklinde geçen toplantıda Erdemli Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Tollu, herkesin Erdemli'nin yönetilmesinde söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Toplumun her kesiminden fikirler aldıklarını ve bunları uyguladıklarını kaydeden Tollu, gazetecilerin de değerli önerilerinden, fikirlerinden yararlanmak istediklerini beyan etti. "Aynı şekilde, eksik ya da yanlış yaptığımız işler varsa da bizleri lütfen uyarın" diyen Tollu, herkesin buluştuğu ortak noktanın "Erdemli" olduğunu vurguladı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer'in de katıldığı yemeğe katılan gazetecilerse, kendilerini hiçbir zaman unutmayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya teşekkür ettiler. Gece Erdemli Belediyesince geçtiğimiz yıl başlatılan geleneksel basın selfiesiyle sona erdi.

 

Etiketler : veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.