GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2022 12:13

“5 Milyon TL’lik Yatırım Yapılıyor, 48 KM Yol Kısalıyor”

“5 Milyon TL’lik Yatırım Yapılıyor, 48 KM Yol Kısalıyor”

“5 Milyon TL’lik Yatırım Yapılıyor, 48 KM Yol Kısalıyor”

Kırsal kesimde yer alan Esenpınar Mahallesi'nde yollar yapılıyor, yüzler gülüyor. ‘Kent merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerde o olacak’ bakışıyla hareket eden Mersin Erdemli Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar beş farklı noktada aynı anda çalışma yürüten Erdemli Belediyesinin bu kez çalışma adresi kırsal kesimde bulunan Esenpınar mahallesiydi.

Erdemli Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Esenpınar Mahallesi’ni Yeniyurt Mahallesi’ne bağlayacak 5 kilometrelik yolun açma çalışmasını gerçekleştiriyor. 5 Milyon TL’lik yatırım yapılan yol ağında, Esenpınar, Yeniyurt ve çevre mahalleler arasındaki mesafe yaklaşık 48 kilometre kısaltıyor.

Ekiplerin başlattığı çalışmalardan vatandaşlar da oldukça memnun.

Üretimin önündeki engellerin kaldırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Esenpınar muhtarı Musa Çetin, “Esenpınar dediğin zaman sade çiftçilikle geçinen bir bölge bizim bölgemiz. Esenpınar elmasıyla ünlü, Türkiye’de ilk elmayı çıkaran Esenpınar’dır. Yani dört mevsimlik bir yer bizim Esenpınarımız. Sadece geçimi, ekmeği çiftçiliktir yani. Onun için bizim bir bağlantı yolumuz vardı. Esenpınar-Yeniyurt bağlantı yolumuz vardı. Ticari açıdan gerçekten değerlendiremiyorduk, çok ihtiyacımız olan bir yoldu. Bizim üreticilerimizin önündeki engelleri kaldırdı” diye konuştu.

Yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyetini ifade eden Erkul Çınar, ”Yıllardır beklediğimiz anı şu anda gerçekleştiriyoruz. Mükerrem Tollu Bey başkanımıza nasip oldu. Şimdi çocukluğumuzdan beri bu anı bekliyoruz. Dedelerimizin bile hayal olduğu yol, bize nasip oldu. Yaparsa Tollu başkan yapar” diye konuştu.

Yeni yapılacak yolun vatandaşlara kolaylık sağlayacağını ifade eden Emin Kutlu, “Biz bir Avgadı’ya gidecek olsak Güneyli’ye gidecek olsak, mutlaka burdan Sömek yolundan, Sömek’ten Yeğenli’den, Örenköy’den Kızılgeçit deresine iniyoruz, oradan Alibeyli, Elibeyli, Yağda oradan Avgadı’ya ulaşıyorduk çok zor oluyordu. Yahut Erdemli’den dolaşmamız lazım çok zor oluyor. Hem yakıttan tasarruf, hem konforlu hem halkımız için daha kolay buradan zamandan, en önemlisi zamandan tasarruf. Yani buradaki yol bizim için bir nimet olacak” diye konuştu.

 Öte yandan ekiplerin çalışmaları beş ayrı noktada aralıksız devam ediyor.