GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ocak 2015 10:51

Öğretmene Saldırı Açıklaması

 Öğretmene Saldırı Açıklaması
Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar bir kez daha bizi derinden üzmüştür. Bu kez saldırının adresi; Yenişehir İlçesi Şehitlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenci velileri tarafından saldırıya

Milletin çocuklarını eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar bir kez daha bizi derinden üzmüştür. Bu kez saldırının adresi; Yenişehir İlçesi Şehitlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenci velileri tarafından saldırıya uğrayan ve darp edilen bir öğretmen meslektaşımıza karşı gerçekleşmiştir.

Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.

Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.

Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Bu noktadan hareketle Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'yı şiddet olaylarına karşı sessiz kalmamaya ve öğretmenlerinin yanında olduğunu göstermeye davet ediyorum.

                                                                                                                                                             Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı 

                                                                                                                                                                                    Yunus MEMİŞ

 

Etiketler : Veli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.